Basketbalvereniging Pluto hield dit jaar weer een toernooi voor alle basisscholen in Wageningen. Het toernooi vond afgelopen woensdag 1 november plaats in Sporthal de Tarthorst. Het scholentoernooi was bedoeld voor basisschool leerlingen van groep 5 t/m 8. Aan het toernooi deden 12 teams van 7 verschillende scholen in Wageningen mee. De teams hadden 6 tot maar liefst 15 kinderen per team, zowel jongens als meisjes.

Het startsignaal werd om 14 uur gegeven. Er werd gespeeld in 2 poules van elk 6 teams. In totaal vonden 30 partijtjes plaats in de hal in de Tarthorst. De kinderen waren erg enthousiast en fanatiek, en genoten van de partijtjes basketbal. Aan het eind van de middag, om 17:45 uur werd de finale tussen de winnaars van beide poules gespeeld. Tegelijkertijd speelden ook de nummer 2 van beide poules om de 3e en 4e plaats.

Alhoewel de prestatie niet voorop staat, is het toch leuk met een beker naar huis te gaan. De Nijenoord mocht de beker voor de 3e plaats in ontvangst nemen; team 2 van de Jozefschool eindigde op de tweede plaats, en team 1 van de Brinkschool werd de winnaar van de 12 teams. Zij mochten naast de beker voor deze geweldige prestatie, ook de wisselbeker in ontvangst nemen.

De organisatie en alle vrijwilligers die aan deze dag hebben bijgedragen kijken terug op een geslaagd toernooi, dat zeker volgend jaar weer herhaald zal worden. Een aantal kinderen heeft zich al aangemeld na het toernooi om gratis te komen meetrainen. Heb jij ook interesse hierin, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..