Fleur en Floor uit het meiden U20 team zijn gekozen in de VU14 selectie van de Orange Angels. De komende weken zullen ze internationale wedstrijden spelen. Meer informatie vind je hier op de site van de NBB.

Afgelopen zaterdag speelden de U20 meiden een uitwedstrijd tegen de Snipers, buy een geduchte tegenstander. De teams zijn zeer gelijk aan elkaar, nurse bij de vorige wedstrijd wonnen de Pluto meiden maar met een krappe winst dus ook deze wedstrijd beloofde spannend te worden.

 

Al vanaf het begin was duidelijk dat de tegenstander een speler met een hele goede dribbel had, tijdens de wedstrijd was het de taak aan Marie en Fleur om haar onder de duim te houden, iets wat ze geweldig goed hebben gedaan. Door hun goede verdediging heeft de tegenpartij een flink aantal scores misgelopen.

 

Aanvallend ging Pluto redelijk goed. Af en toe speelden de meiden te gehaast, werden er domme passes gegeven waardoor de tegenstander de bal kon onderscheppen, maar over het algemeen werd het spel goed opgezet.

 

Gedurende de hele wedstrijd liep de stand gelijk op, waarbij Pluto steeds net een aantal punten voor stond. Door de sterke verdediging werd deze voorsprong niet ingehaald en won Pluto U20m de wedstrijd met  39-51.

 

Marie 12, Hannah 12, Floor 11, Carmen 6, Eline 6, Fleur 2, Tymke 2.

Zaterdag 28 november kregen de Pluto meiden U20 de U18-2 van Jolly Jumpers op bezoek. Dit team stond als derde geplaatst in de competitie, tadalafil dus voor de middenmoter uit Wageningen beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Helaas waren Fleur en Roos er niet bij, doctor dus moesten de acht aanwezige dames er hard tegenaan!

In het eerste kwart was Floor voor Pluto de gangmaker met een paar lekkere scores onder het bord. Het team als geheel speelde redelijk georganiseerd, hoewel het allemaal nog een beetje aan de trage kant was. De dames uit Tubbergen waren ook nog niet erg scherp, dus ging de stand gelijk op tot 12-11 aan het eind van het eerste kwart. Dit spelbeeld veranderde niet veel in het tweede kwart, behalve dat Margo het score-stokje van Floor overnam met een paar mooie ballen. Pluto lukte het bijna de hele eerste helft één of twee puntjes voor te blijven, maar helaas lukte het niet echt een gat te slaan en kwam JJ uiteindelijk langszij. Stand bij rust: 25-26

Op zaterdag 23 januari had Pluto U20-M een uitwedstrijd tegen Twente Buzzards in Hengelo. Het zou een spannende wedstrijd worden aangezien Pluto maar met 6 meiden was en dit een belangrijke concurrent is.

In het begin van het eerste kwart moest Pluto nog even wakker worden. Waardoor Twente uitliep tot 10-0, pharm maar uiteindelijk maakte Hannah de eerste score voor Pluto waarop er nog een paar scores volgden. Zo eindigde het eerste kwart met 18-12. In het begin tweede kwart ging het gelijk op. Pluto mocht een aantal vrije worpen nemen en scoorden daarnaast ook nog aardig wat punten. Waardoor we de rust in gingen met een gelijkstand 30-30.

Het derde kwart begon Pluto goed met een reeks van 24 punten! Door goed samenspel werden er mooie scores gemaakt en liep Pluto uit tot 41-54. Maar in het begin van het vierde kwart liet Pluto Twente toch nog dichtbij komen tot 57-58, physician maar Pluto hield het hoofd koel en maakt in de laatste 2 minuten nog 4 punten waardoor we eindigden met een stand van 57-62! Een verdiende winst.

Scores: Eline: 2, Marie: 6, Fleur: 4, Hannah: 13, Floor: 26, Carmen: 11.

Afgelopen zondag speelden de meiden in Tubbergen tegen de onverslagen koploper, search een wedstrijd die ze al met angst in gingen. Toch speelde Pluto goed, cure vooral aanvallend konden ze hun spel goed spelen. Het eerste kwart moest Pluto nog even op gang komen. In de verdediging lieten de meiden wel eens wat gaten vallen die de Jolly Jumpers meteen benutten. Het kwart eindigde 22-11. Het tweede kwart ging op hetzelfde niveau door, viagra 100mg Pluto benutte zijn kansen goed waardoor dit kwart eigenlijk hetzelfde verliep als de voorgaande tien minuten. De stand in de rust was 43-21.

 

De U20 begon de tweede helft vol goede moed, met als doelstelling om de tegenstander onder de 80 punten te houden. De wedstrijd ging echter op hetzelfde niveau door waardoor de 80 punten toch gevaarlijk dicht bij kwamen. Het derde kwart eindigde in 65-30. Het laatste kwart was ook meteen het beste kwart van de meiden. De verdediging stond goed waardoor de Jolly Jumpers amper nog scoorden. Pluto wist wel door te breken, waarop de tegenstander veel fouten maakten. De vrije worpen ging er over het algemeen in waardoor de U20 nog iets inliep. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren maar de meiden gingen tevreden naar huis, de tegenstanders waren onder de 80 punten gehouden en het laatste kwart was gewonnen. De eindstand was 74-41

 

Scores voor Pluto: Margo 16, Floor 11, Hannah 6, Eline 4, Fleur 2, Tymke 2